

تاثیر ماده خاکستری بر عملکرد ادراکی
مطالعات اخیر حاکی از تأثیر rTMS بر ماده خاکستری میباشد. ماده خاکستری موجود در مغز، که شامل شبکه ای از سلولهای عصبی درحال پردازش اطلاعات مربوط به حواس مختلف هستند، بیشتر از دیگر بخشهی بدن مستعد ابتلا به پیری زودرس است که می تواند منجر به بیماری آلزایمر و اسکیزوفرنی شود.
ماده خاکستری نه تنها یکی از آخرین نواحی مغز در حال توسعه است، بلکه یکی از اولین نواحی است که از بین میرود. این منطقه تا اواخر نوجوانی یا اوایل جوانی کاملاً توسعه نمی یابد و با ظرفیت فکری و حافظه طولانی مدت در ارتباط است.
TMS میتواند از مرگ نورونها محافظت کند
یکی از جنبه های مهم درمان TMS ، تأثیر آن بر مکانیسم های محافظت کننده عصبی است. در این مقاله [۱] نشان داده شده است كه rTMS با فرکانس ۱ هرتز اعمال شده به ژیروس فوقانی گیجگاهی چپ (نواحی ۴۱ و ۴۲ برادمن) به مدت ۵ روز با شدت ۱۱۰ درصد آستانه موتور TMS به طور معني داری حجم ماده خاکستري را در محل تحريك افزايش داد. هیچ تغییری در حجم ماده خاکستری در بیماران در معرض TMS شم ثبت نشده است. این نویسندگان اظهار داشتند که این تغییرات ماکروسکوپی احتمالاً به سیناپتوژسیس، آنژیوژنسیس (رگ زایی)، گلیوژنسیس، نوروژنسیس (عصب زایی) ، افزایش اندازه سلول و افزایش جریان خون مغزی وابسته است.
چندین مطالعه با استفاده از مدلهای حمله ایسکمیک گذرا و طولانی مدت نشان داد که rTMS ، نورون ها را در برابر مرگ محافظت می کند و جریان خون و سوخت و ساز بدن را در مغز تغییر می دهد. rTMS همچنین در بازیابی عملکرد عصبی به دنبال آسیب ایسکمیک- خونرسانی مجدد مغز کمک می کند.
برای روشن شدن مکانیسمهای اساسی این اثرات ، در این تحقیق [۲] اثرات rTMS را بر محتوای آدنوزین تری فسفات (ATP) در جسم مخطط و بیان پروتئین-۲ مرتبط با میکروتوبول (MAP-2) با استفاده از یک مدل از آسیب ایسکمیک-خونرسانی مجدد بررسی کردند. rTMS به طور قابل توجهی محتوای ATP را در جسم مخطط نیمکره ایسکمیک شده افزایش داد. حالت های مختلف تحریک با وجود داشتن اثرات مختلف، با دو با شدت بالا و کم (۲۰۰ و ۱۲۰ ، به ترتیب) در حالت تحریک فرکانس بالا (۲۰ هرتز) به طور قابل توجهی محتوای ATP را افزایش داد.
منابع: