

نوروتراپی چیست؟
نوروتراپی که نوروفیدبک و بیوفیدبک الکتروانسفالوگرام (EEG) نیز نامیده می شود، یک درمان بدون دارو است که به افراد کمک می کند تا عملکرد مغز خود را بهبود بخشند. این بر اساس این ایده است که شما می توانید آگاهانه نحوه عملکرد مغز خود را با استفاده از نمایشگرهای زمان واقعی فعالیت الکتریکی مغز خود (معروف به امواج مغزی) تغییر دهید.
انواع نوروتراپی چیست؟
- نوروفیدبک فرکانس/قدرت
- نوروفیدبک بالقوه کورتیکال آهسته (SCP-NF)
- سیستم نوروفیدبک کم انرژی (LENS)
- نوروفیدبک هموآنسفالوگرافی (HEG).
- نوروفیدبک زنده با امتیاز Z
- توموگرافی الکترومغناطیسی با وضوح پایین (LORETA)
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI)
نوع نوروتراپی توصیه شده بستگی به شرایط یا علائمی دارد که سعی در رفع آن دارید.
تکنیکهای نوروتراپی
در طول یک جلسه نوروتراپی معمولی، روی یک صندلی با الکترودهای روی پوست سر خود خواهید نشست. این کاملا بدون درد است. این شبیه به استفاده پزشک از گوشی پزشکی برای گوش دادن به ضربان قلب شما است.
درمانگر شما را از طریق برخی از فعالیت های ساده راهنمایی می کند در حالی که EEG تکانه های الکتریکی را در مغز شما ثبت می کند. بسته به برنامه درمانی شما، ممکن است از شما خواسته شود که تصاویر را روی صفحه تماشا کنید، یک بازی ویدیویی انجام دهید یا به موسیقی گوش دهید.
الکترودها بازخورد صوتی و بصری فوری در مورد فعالیت مغز شما ارائه می دهند. به عنوان مثال، اگر در حال تماشای تصاویر روی صفحه هستید، زمانی که مغز شما الگوهای امواج مغزی مطلوبی تولید کند، صفحه نمایش روشن تر می شود. هنگامی که الگوهای امواج مغزی هماهنگ کمتری تولید می کند، صفحه نمایش کم نور می شود.
این بازخورد فوری به مغز شما کمک میکند تا یاد بگیرد که برای روشنتر کردن صفحه نمایش چه کاری باید انجام دهد. با گذشت زمان، مغز شما متوجه می شود که چگونه الگوهای امواج مغزی مورد نظر را ایجاد و حفظ کند (و تولید امواج ناخواسته را به حداقل برساند) که صفحه نمایش را روشن نگه می دارد.
یک جلسه نوروتراپی معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد. نوروتراپی استاندارد معمولاً شامل ۳۰ تا ۴۰ جلسه است. تعداد جلسات مورد نیاز یک فرد متفاوت است، اما به ندرت پیش می آید که فردی به بیش از ۴۰ جلسه نیاز داشته باشد.
تکنیکهای آموختهشده در نوروتراپی را میتوان زمانی که مشغول فعالیتهای عادی و روزمره در محل کار، مدرسه یا خانه هستید، تمرین کرد. این تمرین به شما کمک میکند مغز خود را آموزش دهید تا در محیطهایی که بیشتر وقت خود را سپری میکنید، به شیوهای سالمتر پاسخ دهد.
کاربردهای نوروتراپی چیست؟
نوروتراپی به اختلال در تنظیم مغز می پردازد. انواع شرایط و علائم مربوط به اختلال در تنظیم مغز است، بنابراین کاربردهای زیادی برای نوروتراپی وجود دارد. برخی از شایع ترین شرایطی که با نوروتراپی درمان می شوند عبارتند از:
- اختلالات اضطرابی
- اختلال کمبود توجه – بیش فعالی (ADHD)
- اختلالات طیف اوتیسم (ASD)
- اختلال دو قطبی
- درد مزمن
- افسردگی
- خستگی
- ناتوانی های یادگیری
- میگرن
- اختلال وسواس اجباری (OCD)
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- اختلالات خواب
نوروتراپی همچنین میتواند ذهنیت روشنتری ارائه دهد، که برای تصمیمگیریهای مثبتتر، مانند انتخاب پرهیز از یک ماده یا رفتار اعتیادآور، مفید است.
فواید نوروتراپی چیست؟
مزایایی که می توانید از نوروتراپی تجربه کنید به پروتکل درمانی شما بستگی دارد. مزایایی که معمولا ذکر می شود شامل تقویت حافظه و تمرکز، کاهش تکانشگری و اضطراب، وضوح ذهنی بهتر و خواب آرام تر است. نوروتراپی حتی ممکن است میل به مواد اعتیاد آور را کاهش دهد و میل به ترک را تسکین دهد.
اما چندین مزیت نوروتراپی وجود دارد که آن را از سایر درمان ها متمایز می کند، از جمله:
- غیر تهاجمی است. نوروتراپی فقط شامل قرار دادن الکترود بر روی پوست سر برای نظارت بر فعالیت مغز شما است. الکترودها فقط آنچه را که در مغز شما اتفاق می افتد می خوانند. آنها هیچ نوع سیگنالی را به مغز شما منتقل نمی کنند.
- اثرات طولانی مدت را ارائه می دهد. مروری بر مطالعات نشان میدهد که اثرات نوروتراپی پس از توقف خود آموزش، بهویژه در میان کودکان مبتلا به ADHD، مدتها باقی میماند.
- از آنجایی که مغز یاد گرفته است چگونه کارآمدتر عمل کند، این کار را ادامه خواهد داد.
- هیچ عوارض جانبی ایجاد نمی کند. داروها پتانسیل ایجاد عوارض جانبی را دارند که می تواند به چالش موجود کمک کند. با این حال، نوروتراپی هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای ایجاد نمی کند.