

درمان افسردگی با توجه به نوع و شدت افسردگی و همچنین علائمی که برای فرد ایجاد کرده و با نظر متخصص مغز و اعصاب با روش های مختلفی انجام می گیرد.
افسردگی یکی از قابل درمان ترین اختلالات روانی است. بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به افسردگی در نهایت به درمان پاسخ خوبی می دهند. تقریباً همه بیماران تا حدودی از علائم خود راحت می شوند.
قبل از تشخیص یا درمان ، متخصص مغز و اعصاب باید ارزیابی دقیقی از شرایط بیمار به عمل آورد.
در برخی موارد متخصص مغز و اعصاب آزمایش خون را تجویز می کند ، تا مطمئن شود که افسردگی به دلیل بیماری پزشکی مانند مشکل تیروئید یا کمبود ویتامین نیست. این ارزیابی علائم خاص را شناسایی می کند و تاریخچه پزشکی و خانواده و همچنین عوامل فرهنگی و محیطی را با هدف رسیدن به یک تشخیص و برنامه ریزی درمانی در اختبار بهترین متخصص مغز و اعصاب قرار می دهد.
روش های درمان افسردگی
دارو درمانی
تجویز دارو یکی از روش های رایج در درمان این احتلال روحی ـ روانی است ، داروهای ضدافسردگی از جمله داروهایی هستند که توسط متخصص مغز و اعصاب برای بیمار مبتلا به افسردگی تجویز می کند.
داروهای ضد افسردگی ممکن است طی یک یا دو هفته اول استفاده تاثیر قابل توجهی در بهبود شرایط بیمار نشان دهند.
در صورتی که بیمار پس از چندین هفته احساس بهبودی کند و یا هیچ علائمی از بهبودی دیده نشود ممکن است متخصص مغز و اعصاب دوز داروهای تجویزی را تغییر دهد یا داروهای دیگری را تجویز کند.
روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب معمولاً به بیماران توصیه می کنند که شش ماه یا بیشتر پس از بهبود علائم ، به مصرف دارو ادامه دهند. برای کاهش خطر عود مجدد افسردگی ممکن است درمان دارویی افسردگی به مدت یک تا دو سال ادامه پیدا کند.
روان درمانی
روان درمانی یکی از تکنیک های اصلی در درمان افسردگی است که گاهی به تنهایی در درمان موارد خفیف افسردگی توسط متخصص مغز و اعصاب مورد استفاده قرار می گیرد.
در موارد افسردگی متوسط تا شدید ، روان درمانی اغلب همراه با داروهای ضد افسردگی استفاده می شود.
روان درمانی ممکن است فقط فرد را درگیر کند ، اما ممکن است دیگران را نیز شامل شود. به عنوان مثال ، خانواده یا زوج درمانی می تواند به رفع مشکلات موجود در این روابط نزدیک کمک کند. گروه درمانی ، افراد مبتلا به بیماری های مشابه را در یک محیط حمایتی گرد هم می آورد و می تواند به شرکت کننده کمک کند تا یاد بگیرد که دیگران در شرایط مشابه چگونه کنار می آیند.
بسته به شدت افسردگی ، درمان ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد. اگرچه در بیاری از مبتلایان پس از ۱۰ تا ۱۵ جلسه روان درمانی بهبودی قابل توجهی مشاهده می شود.
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی پزشکی است که معمولاً برای بیماران مبتلا به افسردگی شدید شدید که به سایر درمانها پاسخ نداده اند ، اختصاص داده می شود. این روش شامل تحریک الکتریکی مختصر مغز در حالی که بیمار تحت بیهوشی است می شود.
سایر راهکارها
- ورزش منظم
- داشتن یک خواب منظم و با کیفیت کافی
- داشتن یک رژیم غذایی سالم
- پرهیز از الکل
- قرار گرفتن در جمع دوستان
کلمات مرتبط :