

درمان بیماری اسکیزوفرنی
همانطور که تشخیص اسکیزوفرنی می تواند ناراحت کننده باشد، نادیده گرفتن مشکل باعث از بین رفتن آن نمی شود. شروع درمان در اسرع وقت با یک متخصص سلامت روان با تجربه برای بهبودی شما بسیار مهم است. با درمان مناسب و خودیاری، بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی میتوانند عملکرد طبیعی خود را به دست آورند و حتی بدون علامت باشند.
اصول درمان بیماری اسکیزوفرنی
مؤثرترین استراتژی درمانی برای اسکیزوفرنی شامل ترکیبی از دارو، درمان، تغییرات سبک زندگی و حمایت اجتماعی است.
اسکیزوفرنی نیاز به درمان طولانی مدت دارد. اکثر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی حتی زمانی که احساس بهتری دارند، برای جلوگیری از بروز اپیزودهای جدید و عاری از علائم، نیاز به ادامه درمان دارند. با این حال، درمان می تواند در طول زمان تغییر کند. با بهبود علائم، پزشک ممکن است بتواند دوز دارو را کاهش دهد یا داروی شما را تغییر دهد.
دارو برای اسکیزوفرنی با کاهش علائم روان پریشی مانند توهم، هذیان، پارانویا و اختلال در تفکر عمل می کند. اما درمان اسکیزوفرنی نیست. همچنین برای درمان علائمی مانند کناره گیری اجتماعی، فقدان انگیزه و عدم بیان عاطفی بسیار کمتر مفید است. یافتن دارو و دوز مناسب نیز یک فرآیند آزمون و خطا است. در حالی که دارو نباید به قیمت کاهش کیفیت زندگی شما مصرف شود، در مورد این فرآیند صبور باشید و هر گونه نگرانی را با پزشک خود در میان بگذارید.
درمان بیماری اسکیزوفرنی می تواند به شما در بهبود مهارت های مقابله و زندگی، مدیریت استرس، رسیدگی به مسائل رابطه و بهبود ارتباطات کمک کند. گروه درمانی همچنین می تواند شما را با دیگرانی که در موقعیت مشابهی هستند و قادر به ارائه بینش ارزشمندی در مورد چگونگی غلبه بر چالش ها هستند، ارتباط دهد.
اثربخشی کامل دارو و درمان ممکن است زمان ببرد، اما هنوز راه هایی وجود دارد که بتوانید علائم را مدیریت کنید، احساس خود را بهبود بخشید و عزت نفس خود را افزایش دهید. هرچه بیشتر به خودتان کمک کنید، کمتر احساس ناامیدی و درماندگی خواهید کرد و احتمال اینکه پزشکتان بتواند داروهای شما را کاهش دهد بیشتر می شود.
به دنبال حمایت اجتماعی باشید. دوستان و خانواده برای کمک به شما برای دریافت درمان مناسب و تحت کنترل نگه داشتن علائم حیاتی هستند. برقراری ارتباط رودررو با دیگران نیز موثرترین راه برای آرام کردن سیستم عصبی و کاهش استرس است. با ادامه کار یا تحصیل خود با دیگران در ارتباط باشید. اگر این امکان پذیر نیست، داوطلب شدن، پیوستن به یک گروه حمایت از اسکیزوفرنی، یا شرکت در کلاس یا پیوستن به یک باشگاه برای گذراندن وقت با افرادی که علایق مشترک دارند را در نظر بگیرید. علاوه بر این که شما را از نظر اجتماعی در ارتباط نگه می دارد، می تواند به شما کمک کند تا احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.
استرس را مدیریت کنید. اعتقاد بر این است که سطوح بالای استرس با افزایش تولید هورمون کورتیزول در بدن باعث بروز اپیزودهای اسکیزوفرنی می شود. علاوه بر ارتباط اجتماعی، اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش سطح استرس خود بردارید. سعی کنید تمرین آرام سازی منظمی مانند یوگا، تنفس عمیق یا مدیتیشن را انجام دهید.
ورزش منظم داشته باشید. علاوه بر تمام فواید عاطفی و فیزیکی، ورزش ممکن است به کاهش علائم اسکیزوفرنی کمک کند، تمرکز و انرژی شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند احساس آرامش بیشتری داشته باشید. در بیشتر روزها ۳۰ دقیقه فعالیت داشته باشید، یا اگر راحت تر است، سه جلسه ۱۰ دقیقه ای. ورزش های موزون را امتحان کنید که هم دست و هم پاهای شما را درگیر می کند، مانند راه رفتن، دویدن، شنا کردن یا رقصیدن.
باندازه کافی بخواب. هنگامی که دارو مصرف می کنید، به احتمال زیاد حتی بیشتر از ۸ ساعت استاندارد به خواب نیاز دارید. بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی با خواب مشکل دارند، اما ورزش منظم و پرهیز از کافئین می تواند کمک کننده باشد.
از الکل، مواد مخدر و نیکوتین خودداری کنید. سوء مصرف مواد درمان اسکیزوفرنی را پیچیده می کند و علائم را بدتر می کند. حتی کشیدن سیگار می تواند با اثربخشی برخی از داروهای اسکیزوفرنی تداخل داشته باشد. اگر مشکل سوء مصرف مواد دارید، به دنبال کمک باشید.
وعده های غذایی منظم و مغذی بخورید تا از علائم تشدید شده با تغییرات در سطح قند خون جلوگیری کنید. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی های چرب، روغن ماهی، گردو و دانه های کتان می توانند به بهبود تمرکز، رفع خستگی و تعادل در خلق و خوی شما کمک کنند.
کلمات مرتبط :